straat grof

Stratenmaker Tilburg

 

Machinaal gefabriceerd grof zand werd gebruikt om primitieve dorpswegen aan te leggen en vervolgens werden alternerende metalen in elkaar grijpende takken die als extra bestratingsmateriaal werden gebruikt, gebruikt voor latere stadsstraten. Openbare kunst en tentoonstellingen In de 17e en 18e eeuw organiseerden de bestratingsmakers ook de uitstalling van kunst die in de grote steden, maar ook aan huis werd tentoongesteld. Ze hadden ook de verantwoordelijkheid om de geschiedenis en de kunst van het land op hun bestrating te tonen, waarbij ze bijna een nieuwe stijl instigeerden door artistieke: voorwerpen te creëren die de mensen en hun sociale leven verrijkten. Zij organiseerden ook tentoonstellingen van plaatselijke kunst en architecten maakten ontwerpen van architecturale reliëfs en muurschilderingen op trottoirs. Het hoogtepunt van deze tentoonstellingen waren de straatfeesten waarbij het trottoir werd versierd met sculpturale ornamenten – vogels, vissers en andere figuren! Als u een aantal van deze straatfestivals in Rotterdam wilt bekijken Jan Duyfthruits voor NRW

Andere beschilderde trottoirs van Rotterdam

Een straat gemaakt van oude stenen Een straat gemaakt van traliewerken, ontworpen om te passen in het netwerk van kinderkopjes Wegen, parken en tuinen In 1589 nam de regering de wet aan die bepaalde dat stratenmakers alle openbare gebouwen van hun eigen bestrating moesten voorzien. Tegen het einde van de 18e eeuw worden de details en de veelzijdigheid van de bestrating die door de stratenmakers wordt vervaardigd, steeds verfijnder en worden zij geleidelijk aan gebruikt om de grote oude steden te restaureren. Het wordt zelfs gebruikt bij de aanleg van parkeerterreinen, bijvoorbeeld door te bestraten met asfaltgrind. Hier wordt, indien nodig, gebruik gemaakt van machines om de kwaliteit en de zichtbaarheid ook na tientallen jaren gebruik te behouden. Mechanische bestratingsmethoden voor trottoirs en voetpaden zijn vandaag echter nog zeer beperkt. Hiernaast staan slechts enkele foto’s over de verschillende soorten verhardingen die vandaag beschikbaar zijn: Maar voor we verder gaan met het verhaal, laten we eerst even terugblikken op enkele van de belangrijke bestratingen die de Nederlandse straten zo goed mogelijk verhardden: Alle bovenstaande foto’s zijn te vinden op de volgende pagina’s: onze website Plattegrond bestrating van Tilburg.

De volgende foto’s zijn genomen door een wegloper op een stadsweg:

Zie hieronder hoe we de verschillende soorten bestrating op de kaart hebben ingedeeld: Als u geïnteresseerd bent in straatverhardingen in Rotterdam, kunt u contact met ons opnemen en wij zullen ons best doen om u de Nederlandse straatverhardingen op uw manier te laten zien!

 

LEES MEER : 

Tuin aanleggen Tilburg 

Tuinaanleg Tilburg