Het kiezen van een slaapbank

Slaapbanken

 

In een traditionele slaapbank zijn de kussens vervangen door een matras bovenop. Dit is de meest goedkope vorm van dit soort meubilair, hoewel het dek van de bank enigszins effen zal zijn. Er is meestal een houten frame, dat meer geschikt is om stevigheid te bieden.

Een slaapbank bestaat uit drie basisonderdelen: het frame, de matras, en een hoes. De slaapbank heeft de onderdelen van een traditionele bank, behalve dat hij geen rugleuning heeft om steun te bieden. Het gebruik van een slaapbank als een primair bed betekent een vermindering van de hoeveelheid beddengoed, hoewel het mogelijk is dat een tot twee personen op de slaapbank kunnen slapen. Er zijn veel minder kosten verbonden aan dit type meubilair dan u wellicht denkt.

Bij het kiezen van een slaapbank, moet u er zeker van zijn dat u weet hoe groot uw gasten zullen zijn. Inter-twin slaapbanken zijn een goede keuze, omdat ze zullen passen in zowat elke grootte huis. Een grotere optie is de California king, die zes centimeter hoger is dan de standaard bedmaat. Het biedt minder breedte dan een gewone koning nog, het verstrekken van comfort aan de mensen die slapen op het. Bij het kiezen van dit formaat bank, moet u beslissen of u een tweede matras wilt toevoegen of niet.

Als u de extra kosten wilt dragen, wordt de zithoek gewoonlijk afgedekt met een geïntegreerde matras. Anders wordt een mix gebruikt voor de zithoek. Hou er rekening mee dat uw gast zich zal willen kunnen uitstrekken op de slaapbank, en dat kan de eenvoud van de zithoek en de matras (als ze niet geïntegreerd is) dicteren.

Er is een grote verscheidenheid onder de slaapbank opties. Banken en stoelen zijn beschikbaar, en vaak zijn er extra functies inbegrepen voor de verkoop. Als u van de bank houdt en een paar daggasten hebt, kunnen zij een betere selectie van de meubelwinkels krijgen. Houd ook rekening met de “neef” van de slaapbank. Zij hebben misschien geen ruimte voor hun opgroeiende kinderen op de matras, en ze hebben misschien niet de ruimte om bij de arm of het hoofdeinde van de bank naar binnen te schuiven.

Maar als een opblaasbare slaapbank uw primaire slaapoptie is, kunt u een opblaasbare slaapbank goed gebruiken als alternatief voor een gewone slaapbank.

 

LEES MEER : 

Hoekbanken 

Eetkamertafels